Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Julekalender for fuld musik

Julekalender for fuld musik
Udgivet af Bjarke Løvind, man d. 21. nov 2022, kl. 09:33
Nyheder

Julekalender på vej, og igen i år er der god mulighed for at fylde øregangene med sød julemusik. Det er sjette gang, at kirken omdeler en julekalender til hele sognet med koncerter og andre aktiviteter i december.

Ideen til julekalenderen opstod hos menighedsrådsmedlem Birte MacIntyre i 2016, hvor hun hørte om en anden kirke, der havde rigtig mange koncerter i december. Ideen faldt i god jord i menighedsrådet, og der blev planlagt aktiviteter hver dag i december, hvor medarbejdere og frivillige bød ind, og ikke mindst lokale kor. Netop det med den lokale forankring har været en høj prioritet.

- Det har været vigtigere med mange lokale kor end, at de har været fine og dyre. Derfor er jeg rigtig glad for at Kochs børne- og forældre kor er med i år, fortæller Birte, og selvom det ikke er lykkedes med et program hver dag i december, er det altid lykkedes med mange koncerter, og det har ifølge Birte været rigtig godt.

- Jeg synes det er fantastisk, at der kommer så mange til koncerterne, og det bliver prioriteret i en travl december måned. Jeg tror mange har brug for og glæde af den fordybelse og refleksion, som koncerterne i kirken giver. Derfor har vi også prioriteret og bibeholdt koncerterne.

Måske er det den sidste julekalender i denne omgang. Det er et stort arbejde, og kræfterne rækker ikke til det mere, fortæller Birte, men det ville nu glæde hende, hvis nogen fra kirken havde mod på at fortsætte traditionen. Men mon ikke julen også i fremtiden bliver fejret for fuld musik i Skt. Johannes Kirke?  

Spurgt til, hvad der er vigtigst i julen er kirken fortsat med i Birtes svar.  

- Dels fejrer vi Jesu fødsel, og jeg kunne ikke forstille mig en jul uden at komme i kirken. Dels samles vi i familien og er sammen og glæder os sammen. Og så er det også for mig en tid, hvor vi tænker på andre, hjælper hinanden og finder det gode frem.     

Birte MacIntyreJulekalender

Initiativtager til og primusmotor for julekalenderen Birte MacIntyre. Foruden den omdelte julekalender, hænger der i Johannesgården en julekalender, hvor man hver dag bag lågen kan se hvilke aktiviteter, der er på programmet.