Udgivet af Bjarke Løvind, tor d. 6. apr 2017, kl. 12:43

Fra søndag d. 23. april er der udstilling i Johannesgården med billeder enkelte malerier af Kristian Bay Kirk og Gitte Elmov Bay, der er mor til Kristian, udstiller noget af sin keramik. Udstillingen markeres med en fernisering søndag d. 23. april efter højmessen fernisering, hvor alle er velkomne.

Gitte Elmov Bay: Livet omkring mig er til stor inspiration. En kilde fuld af form, farver og materialer. Ideerne står i kø og venter utålmodigt på at blive udført.
Mine kreative evner er mangfoldige. Men det er leret som har erobret mit hjerte. Siden 2002 har jeg haft ler på hjernen. Lerets muligheder dækker alle mine sanser for leg og læring samt de kunstneriske udfoldelser og udtryk. Det kan være super enkelt og smukt, og det kan være dekoreret overdådigt og spraglet.
At samles om lerets glæde er mig af stor vigtighed. Og derfor lærer jeg håndværket videre, så godt jeg formår. Mit motto er: Alle kan lave keramik! Og jeg selv spænder vidt. Lige fra halssmykker til store vægudsmykninger. Hver fredag kl. 14.00 – 17.00 er jeg at finde i butikken ”Keramik og Sølv”, Peder Skramsgade 56.

Kristian Bay Kirk: Jeg er uddannet tegneserietegner og illustrator fra Viborg Animationsskole. Jeg har tegnet lige siden jeg var tre år gammel og kunne føre en blyant. Jeg har altid haft øje for detaljer og stor interesse for det historiske, samt at kunne gengive dette via tegningens visuelle medie.

Hvad angår min interesse for historiske begivenheder har jeg i en tid prøvet at formidle bibelske tekster med mine tegninger. Der er noget spændende og udfordrende i at skulle illustrere historisk gamle begivenheder, men tidsløse budskaber på samme tid og finde på en ny måde at visualisere noget der er blevet afbilledet utallige gange på utallige måder. Du kan se flere af mine illustrationer på https://kristian-b-kirk.tumblr.com/

Kategorier Kunstudvalget