Udgivet ons d. 3. jan 2018, kl. 10:44

Igennem mange år har Skt. Johannes Kirke arbejdet på at få Arne Haugen Sørensens glasudsmykning af kirken gjort færdig. Med støtte fra Augustinus Fonden og Salling Fondene er to nye glasbilleder sat op i kirkens kor omkring alteret i 2017, hvormed udsmykningen af kirkens korparti færdiggjort. Der mangler nu kun vinduerne i sideskibene.

Når man går op ad trappen til alteret, måske for at deltage i nadveren, kommer man ind i spændingsfeltet mellem de fire ruder, der smykker koret omkring alteret: Til højre forneden menneskers flugt fra Gud eller uddrivelsen af Paradiset overfor til venstre Gud, der kommer mennesker i møde og går ind i deres liv for at give mennesker del i sin guddommelige mulighed med Jesu fødsel som et lille barn. Nærmest omkring alteret ser man til venstre Jakobs kamp med Gud for at få hans velsignelse. Til højre ses Guds åbne arme overfor det selvoptagne og lukkede menneske ved Jesu lignelsen om den fortabte søns hjemkomst til sin far.

Mennesker befinder sig altid i det spændingsfelt i forhold til Gud, som billederne viser: På flugt fra Gud, på vej væk fra ham og i kamp med ham. Og Guds reaktion: På vej hen til menneske, at komme mennesker i møde og favne mennesker.

I et profit- og produktivitetsorienteret samfund er der både en længsel efter og en foragt overfor at hengive sig til løftet om den ubetingede kærlighed, hvormed den kristne Gud kommer mennesker i møde. Den menneskelige situation får man en klar fornemmelse af ved at stille sig i Skt. Johannes Kirkes kor og se rundt på den nye udsmykning. /Bent Arendt, Sognepræst

Jakobs kamp


Kategorier Ukategoriseret