Udgivet fre d. 23. feb 2018, kl. 13:02

- Hej, hvor er det dejligt, I kom! Et stort smil og en knuser byder mig og mine to drenge velkommen til sogneindsamlingen for Kirkens Korshær sidst i november.

I lokalet er der rundstykker, kage, slikkepinde og andre gode ting, og det ligner et helt kampagnehovedkvarter med bannere og flag. De første er kommet tilbage fra deres tur. De sidder og snakker og får en kop kaffe,nogle får suppe, og andre sidder og strikker. Én spørger drengene, om der er et sted, vi gerne vil gå.

Det er dejligt at være en del af det frivillige fællesskab i Skt. Johannes Kirke, og kirken kunne ikke være det foruden. Frivillige er en væsentlig del af dynamikken på stedet. De giver liv, de har ideer, og så gør de en stor indsats.

Faktisk er der hver eneste uge frivillige engageret i kirken og i sognegården med foredrag, filmcafé, læsegrupper, håndarbejde og meget mere. Dagen før sogneindsamlingen var der julemarked, hvor frivillige

havde bagt og kreeret i stor stil for at samle penge ind til menighedsplejen, der hjælper trængte familier i sognet.

En gave
Frivillige er ligesom en gave. Det er i høj grad tanken og indstillingen, der tæller. For frivillighed giver man med hjertet og med glæde. Det er dér, hvor det virkelig rykker, og det giver en ekstra dimension til alt det, vi ellers foretager os. Nogle gange skal man lige tage sig sammen og springe ud i det. Min erfaring er dog, at man næsten altid går gladere derfra, end da man kom. Det kan være et smil, en kommentar eller noget, der bare lykkedes denne gang, som man er stolt af.

Vi vil gøre det bedre
I Skt. Johannes Kirke er vi rigtig gode til det med fællesskabet, og vi kan garantere, at du som frivillig bliver en del af et stærkt fællesskab, hvor mange er blevet hængende og har gjort en stor indsats gennem flere år. Men vi er også åbne for nye frivillige, nye ideer og nye kompetencer, så vi bliver ved med at være en vedkommende kirke.

Hvad enten du vil være en del af et stærkt fællesskab, ønsker gode oplevelser og nye udfordringer, eller du har nye ideer og særlige kompetencer, du vil bringe i spil – så er det dejligt, du kommer.

Bjarke Nygaard Løvind, kommunikations- og frivilligkoordinator

Kategorier Frivillig