Frivillighed, der giver mening

Frivillighed, der giver mening
Udgivet af Bjarke Løvind, tir d. 28. jan 2020, kl. 09:15
Frivillig

Frivillige er en væsentlig del af dynamikken i kirkens arbejde. De giver liv, de har ideer, og de gør en stor indsats. Faktisk er der hver eneste uge frivillige engageret i Skt. Johannes Kirke og i Johannesgården med foredrag, filmcafé, læsegrupper, håndarbejde og meget mere. I løbet af året er det også frivillige, der hjælper ved med sogneindsamling, Sankt Hans, julemarked, mm.

Frivillighed er lidt ligesom en gave. Det er i høj grad tanken og indstillingen, der tæller. For frivillighed giver man med hjertet og med glæde. Det er dér, hvor det virkelig rykker, og det giver en ekstra dimension til alt det, vi ellers foretager os, og det er min erfaring, at man næsten altid går gladere derfra, end da man kom. Det kan være et smil, en kommentar eller noget, der bare lykkedes denne gang, som man er stolt af. Det kan også være fællesskabet, som i Skt. Johannes Kirke er vigtigt. Menighedsrådsmedlem Birte MacIntyre, der selv er frivillig gennem mange år, har talt med tre frivillige. Hvad er det, der gør, at de har valgt er være frivillige, og hvad er det for nogle opgaver, de hjælper med i kirken.

Inger Brøndum: 

 Inger Brøndum har været frivillig i 25 år og har de seneste 15 år været besøgsven for i alt tre ældre damer. Herudover har hun også engageret sig i andre mere praktiske gøremål i kirken. ”Jeg hjælper blandt andet til ved arrangementer, hvor jeg dækker borde, pynter op, laver kaffe og rydder op. Til højskoledagene har jeg lavet blomsterdekorationer til bordene – 40 stk. om året! Jeg har i også mange år været aktiv i julemarkedet, har syltet, bagt, foldet engle af blade fra gamle salmebøger og meget, meget andet.”

” Det er skønt at være en del af et større fællesskab, som gerne vil give og gøre noget for andre. Jeg har også gennem fire år siddet i bestyrelsen for menighedsplejen, som uddeler hjælp til nødlidende i vort sogn.”

Erna Rasmussen: 

 Erna Rasmussen har også været med som frivillig i mange år. ”Efter 29 år i kommunens tjeneste som hjemmehjælper skulle min tid fyldes med noget meningsfyldt, og en god veninde skubbede på og fik mig med for 17 år siden.” Erna hjælper ligesom Inger med til en række praktiske ting ved arrangementer som for eksempel fastelavnsfest og Alle Helgen-middag. Her ordner hun alt i køkkenet, både med tilberedning af mad, opvask og oprydning bagefter.

”Man får nye venner, ja, jeg vil sige en ny familie. Det er dejligt, når man ikke har familie i byen. Jeg plejer at sige at kirke og sognegård er mit andet hjem.”

Ulla Fahrenholtz: 

Ulla Fahrenholtz begyndte at komme i kirken og sognegården efter sin mands død for to år siden. ”Da min mand døde, havde jeg mange gode samtaler med sognepræst Bent Arendt. Han opfordrede mig til at deltage i forskellige af de aktiviteter, der er i sognegården, og jeg blev meget venligt modtaget overalt.”

I forbindelse med en indsamling til Kirkens Korshær blev hun spurgt, om hun ville hjælpe til, og det blev startskuddet på arbejdet som frivillig, der også bød på et par  udfordringer. "Jeg kendte ikke køkkenet og måtte – ikke helt uden kamp – tiltuske mig viden om, hvor alting var placeret. Indsamlingsdagen gik fint. Jeg fungerede i køkkenet i stedet for at gå i vejen. Jeg er stadig lidt varsom med at gå i køkkenet, som vist er det allerhelligste rum i sognegården."

Ulla hjælper også gerne til ved praktiske arrangementer, hvor hun sidder ved kassen, når der skal sælges billetter, hjælper med borddækning, servering og oprydning ved spisning.

Følelsen af at være en del af et fællesskab, er noget af det, der gør, at Ulla er frivillig i kirken. ”Det har haft afgørende stor betydning for mig i mit nye liv, og jeg vil gerne give bare en lille smule tilbage af alt det, jeg får.”  Netop det at give tilbage bringer stor glæde for Ulla. ”Jeg har sågar oplevet glimt af lykkefølelse bare ved at fylde småkager i fade og fordele dem ved kaffebordene.”

Vi vil gøre det bedre sammen med dig I Skt. Johannes Kirke er vi rigtig gode til det med fællesskabet, og vi kan garantere, at du som frivillig bliver en del af et godt fællesskab, hvor mange er blevet hængende og har gjort en stor indsats gennem flere år. Men vi er også åbne for nye frivillige, nye ideer og nye erfaringer, så vi bliver ved med at være en vedkommende kirke.

Hvad enten du vil være en del af et stærkt fællesskab, ønsker gode oplevelser og nye udfordringer, eller du har nye ideer og særlige kompetencer, så er du velkommen.

Har du lyst til at blive frivillig og blive en del af fællesskabet omkring Skt. Johannes Kirke og sognegård, så kom til mødet for frivillige d. 5. februar kl. 16.30-18.00 eller kontakt frivilligkoordinator Bjarke Nygaard Løvind på tlf. 5374 6701 eller mail bjnl@km.dk