Udgivet søn d. 23. feb 2020, kl. 12:12

Klimaforandringerne rammer os alle. Men de går særligt ud over verdens fattigste. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp i år valgt at dedikere sin sogneindsamling, der falder den 8. marts, til klimaforandringerne og deres konsekvenser.

Tilmeld dig her

Vi ved det godt. Klimaforandringerne har ramt os, og det bliver kun værre i fremtiden.

Det er let at føle sig magtesløs, når klimaeksperter og forskere gang på gang fortæller, hvordan temperaturstigninger og den globale opvarmning vil betyde, at flere dyr, insekter og planter vil dø, og at tørke og oversvømmelser vil slå mennesker ihjel og tvinge millioner på flugt.

Derfor har Folkekirkens Nødhjælp i år valgt at dedikere den årlige sogneindsamling til de lande, der rammes hårdest af klimaforandringer. Her er man ikke nær så godt klædt på til det nye klima, som vi er i Danmark. Som indsamler, eller ved at give en donation den 8. marts, kan du være med til at sikre, at de udsatte lande får den rette hjælp.

”Når man står hos en fattig bonde i Etiopien, som fortæller, at klimaforandringerne for ham er forskellen på ét eller to måltider om dagen, så tænker man: ’Hvis ikke vi, som er så privilegerede, skal være med til at løse det her, hvem er det så, vi skal kræve det af?’” Connie Hedegaard bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito.

Foto: Jakob Dall 

Kategorier Frivillig