Udgivet af Maj Dandanell, tor d. 16. apr 2020, kl. 19:13

❤️❤️Coronablues # 2❤️❤️

Er der mon en mening med galskaben? Er det Guds straf over menneskeheden denne Covid-19?

Måske tænkte hun alt for meget over tingene i denne tid.

Hun tog en slurk af den halvlunkne kaffe, der var tilbage i kruset. Det var blevet til meget kaffe i den sidste tid. Straf for hvad? Ja, der var vel nok at tage af i hendes eget liv, men sikkert også i mange andres. Og hvad med det fælles ansvar for den globale opvarmning, plastic i havene og det alt for store fælles forbrug. På den anden side var det ikke lige lovlig middelalderligt at tænke på den måde? Er vi ikke kommet længere end det?

Det stemte i hvert fald dårligt med det, præsten havde sagt i sin påskeprædiken. At Jesus med sin lidelse havde taget vores synder på sig, havde gjort hans død meningsfuld for os.

Ville det ikke sige, at hun kunne fortsætte med at nyde sin kaffe uden at skulle få den galt i halsen over at bære ansvaret for verdens lidelse. Jo, sådan måtte det være. En rar og varm følelse gik igennem hende. Det var nu frisættende, at man ikke skulle bære det hele selv.

Hun tænkte på sine kære og håbede på, at de snart kunne samles igen, hun anede et lys forude. Udenfor vinduet lettede en due for at flyve op i det snart blomstrende æbletræ, hvor dens mage sad.

Hun satte kaffekoppen i opvaskemaskinen og satte den i gang.

Sognepræst Anette Brøndum

Kategorier Ukategoriseret