Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Den virtuelle musikkreds

Den virtuelle musikkreds
Udgivet af Bjarke Løvind, lør d. 11. jul 2020, kl. 00:00
Børn/Unge

Musik, fællesskab og relationer blev afløst af orkestersamlinger på den virtuelle mødeplatform Zoom, da vi alle i starten af marts pludselig skulle holde afstand, endog meget stor afstand til hinanden.

I FDF Aarhus Musikkreds var vi lige netop hjemvendt fra den tilbagevendende sjov-musik-konkurrence i Silkeborg, og vi havde pokalen med hjem til Aarhus. Vi vandt 1. division ganske suverænt og vi spillede musik skrevet til orkesteret ledsaget af flotte maleriske billeder, tegnet og malet af vores talentfulde medlem Danna.

Men pludselig kunne vi ikke mødes, som vi plejer. Sognegården var lukket, vi skulle holde afstand, og måtte ikke forsamles mere end ganske få i hvad der skulle blive meget lang tid.

Vi skyndte os at lade os inspirere af andre i samme situation, og mødtes på den virtuelle mødeplatform Zoom. Der sad vi så langt fra hinanden helt alene, men alligevel forbundne, og forsøgte at spille musik. Vi spillede alene hjemme med lyden af fælles lyd i ørerne fra optagelser dirigenten havde på forhånd. Så vi spillede faktisk overhovedet ikke sammen, men alligevel oplevede vi en fastholdelse af fællesskabet.

Stor var glæden og spillelysten, da vi i ugen op til Kristi Himmelfart kunne mødes udenfor kirken på græsplænen og spille sammen.

Med fælles hjælp fra resten af sognet, lykkedes det at spille til friluftsgudstjenesten Kristi Himmelfart og vi spillede indenfor i kirken.

Har du lyst til at spille med. FDF Aarhus Musikkreds begynder orkesterprøver og elevundervisning igen til efteråret. Læs mere her...