Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Hvordan har du det?

Hvordan har du det?
Udgivet fre d. 12. mar 2021, kl. 21:58
Gudstjenester

Af Anette Brøndum, sognepræst

En rigtig god ting at gøre i denne tid, hvor vi alle venter med længsel på det tidspunkt, hvor vi alle er vaccinerede. Ring til en ven, du måske ikke har talt med længe og lyt til, hvordan hun/han har det, eller søg efter vedkommende på Facebook. En ven eller bekendt, som måske for længst er flyttet til andre egne af landet eller til udlandet.

Men hvad er det egentlig, der er så dejligt ved at pleje bekendtskaber eller venskaber?

Sandt venskab er en sjælden fugl. Men sandt venskab er det forhold, hvor jeg kan slappe af, være mig selv med de fejl og mangler, livet har vist mig, at jeg har, men som jeg ikke behøver at skjule overfor min ven, da hun/han allerede kender mine svage sider.

Går vi tilbage til den romerske filosof og statsmand Cicero (106-43 f.Kr.) definerer han venskab som ”fuldkommen samstemthed i alle spørgsmål, guddommelige såvel som menneskelige, sådan som den styrkes gennem gensidig velvilje og sympati”. Det svarer til, at når man taler med sin ven, selvom det er længe siden, er det som om at man rammer en klangbund i den anden, hvorfra der strømmer rar resonans, hvilket kan medføre, at man lykkeligt glemmer tid og sted, fordi man er så opslugt af samværet. Meningsfyldt venskab. Meningsfyldt væren.