Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Ventetid

Ventetid
Udgivet af Bjarke Løvind, man d. 29. mar 2021, kl. 10:42
Gudstjenester

Af Bent Arendt, sognepræst

Mange venter stadig på at få covid-19-vaccinen, og alle venter på, at alle har fået den. Det er en træls ventetid, også fordi de fleste har for få - eller måske slet ingen - at dele den med.

På sin vis er ventetid også en del af livets gang. Vi venter på forår og sommer, vi venter på at kunne være frit sammen. Barnet venter på at blive ældre, den unge venter på forelskelse og familie, den midaldrende venter på frihed og oplevelser, den ældre venter på fællesskab og fred, den syge venter på at blive rask, den sorgfulde venter på at blive glad. Vi er altid i en ventesituation.

Man kan blive utålmodig, men man kan også lade forventningen fylde og se frem til, at det bliver godt og glædeligt igen. Man siger, at forventningens glæde er den største, fordi vi ikke altid sætter pris på glæden og opfyldelsen, når den er der. Det er kun lyset, der kan overvinde mørket, kun glæden, der kan overgå sorgen, kun tilliden, der kan opløse angsten.

I kristendommen er der altid noget at se frem til, fordi den lover ethvert menneske at blive imødekommet i livet, ikke altid som vi vil det, men som Gud og livet vil det. Der er liv i vente, opfyldelse til gode, og åbning i det liv, vi får. Det kan tilskynde os til at få noget godt ud af ventetiden og bruge forventningen til at kaste lys over den glæde, der også er for os i dag.