Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Arion-koret

Dato
Torsdag d. 8. december 2022, kl. 19:00
Sted
peter sabroes gade 20 8000 aarhus, Peter Sabroes Gade, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Arion-koret
Pris
20 kr.

Julekoncert med Arion-koret

Entré 20 kr. / børn gratis

Arion-koret er et herrekor med ca. 40 medlemmer. De fleste er garvede amatører, men korets medlemmer tæller også flere med professionel musikalsk baggrund. Så vi stræber efter et højt musikalsk niveau. Ved vore koncerter synger vi hovedsageligt firestemmigt og oftest a capella.

Arion-koret (Herrekoret ARION) er stiftet i 1893. I de første mange år var ARION Haandværker-foreningens kor, og utallige koncerter er derfor afholdt i Haandværkerforeningen. I 1898 optrådte man for første gang i veldedigt øjemed til fordel for de efterladte til ofrene for en frygtelig togulykke i Gentofte, med 33 dræbte og mange sårede.

Af opgaver fra de første år kan nævnes deltagelsen i det store fælleskor ved åbningen af landsudstillingen i 1909 med selveste Carl Nielsen som dirigent. Ved en koncert i Vennelyst i 1916 hed solisten Lauritz Melchior. - 1920 blev et stort år. Haandværkerforeningen afholdt borgermiddag, hvor Kong Christian X og Dronning Alexandrine var æresgæster. ARIONER'erne sang i den anledningen afdeling fædrelandssange. - I 1934 blev ARION'ernes stemmepragt for første gang transmitteret via Statsradiofonien.