Højskoledag ved Birgitte og Christian Balslev-Olesen

Dato
Mandag d. 28. september 2020, Kl. 16:30 til kl. 19:30
Sted
Johannesgården, Sankt Johannes Alle 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Birgitte og Christian Balslev-Olesen

Togetherness – om afrikansk kaos, kunst og kultur i Zimbabwe 

Vi ved Afrika har det skidt. Krige, flygtninge, korruption, tørke og fattigdom. Kontinentet med nød og elendighed. Sådan oplever de fleste Afrika.

Men det er langt fra hele sandheden om de 53 lande på det afrikanske kontinent. Heller ikke i Zimbabwe i det sydlige Afrika.

Birgitte og Christian Balslev-Olesen har boet og arbejdet i Zimbabwe for Folkekirkens Nødhjælp i flere år. De vil fortælle om deres samarbejde med kunstnere i Zimbabwe og dermed lave en anden fortælling om Zimbabwe og Afrika end den vi normalt hører. 

Fortællingen om Zimbabwes shona skulpturer er nemlig en anden fortælling om Zimbabwe og Afrika end den gængse om fattigdom, sult og elendighed.  

Zimbabwe har en af de mest aktive kunstscener på kontinentet. Zimbabwes kunst er med til at klargør de komplekse fortællinger om dens befolkning. Og lige nu ser mange kunstnere på deres land med en blanding af frustration og håb. 

Christian Balslev-Olesen er cand.theol., arbejder som seniorkonsulent og har været generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og landerepræsentant for UNICEF i bl.a. Somalia. 

Birgitte Balslev-Olesen er exam. pæd. og har arbejdet med særlig udsatte børn, inkl flygtningebørn og arbejder sammen med kunstnere og laver udstillinger af afrikansk kunst og design i både Afrika og Danmark.

BEMÆRK! Grundet Covid-19 er vi desværre nødt til at lave adgangsbegrænsning på deltagerantal. Du bedes derfor tilmelde dig på denne formular, hvis du vil være sikker på en plads: https://forms.churchdesk.com/f...